Ukazivanje Gargojlovo: knjige i bukleti Anarhije / Blok 45

Budite spremni i pripravni! Od 10. do 12. jula, od 15 do 21 sat, u Beopolisu će vas iznenaditi Ukazivanje Gargojlovo!

U stilu male pučke fešte, anarhistička biblioteka Anarhija – Blok 45 ove godine obeležava 20 godina postojanja i rada. U našoj knjižari, u holu Doma omladine Beograda, biće predstavljena kompletna izdavačka delatnost ove kuće, specifične kako po uređivačkoj politici, tako i po sadržajima koje štampa i distribuira.

Za ovih 20 godina Anarhija je brižljivo radila, te ima mnogo naslova, ali u malim tiražima. Bitno obeležje ove biblioteke jeste kritika modernog društva. To znači da svi oni koji poštuju filozofsku misao Teodora Adorna, Kloda Levi Strosa, Maršala Salisa, Marsela Dišana, Valtera Benjamina, Itala Kalvina i mnogih drugih autora, a posebno ideje dade i nadrealizma, ne treba da oklevaju, već treba da pohitaju u ponedeljak na letnje Ukazivanje Gargojlovo.

Skoro sve što budete našli u elektronskom izdanju na sajtu anarhija-blok45.net postoji i u štampanom obliku, bilo kao knjiga, bilo kao buklet.

Ono po čemu je Anarhija posebna i poznata – cena nema, niti će ih biti. Sve što budete poželeli od knjiga i bukleta – vaše je, uz neobavezni prilog kako bi izdavačka kuća mogla i dalje da nastavi sa radom.

Pošto Anarhijinih izdanja nema nigde u slobodnoj prodaji, iskoristite jedinstvenu priliku i posetite štand anarhističke biblioteke u Beopolisu.