Crna kašika

Milena Marković

Oblast: Poezija

Izdavač: LOM

Broj strana:

73

Povez:

Broširani

Format:

20 cm

Godina izdanja:

2018

ISBN:

978-86-83499-83-0

Izaberite količinu

Cena:

594 RSD

Opis

moja ćerka

biće lepa

na treći pogled

otac je neće

ostaviti

trčaće lako

skakaće

daleko

pevaće lepo

gledaće me

nežno

znaće kad da priča

kad da ćuti

otac je neće

mrzeti

mama je neće

ne

moja ćerka

biće zdrava

biće jaka

biće biće

pokazaću joj strašnu peć

pokazaću joj zgaženog ježa

pokazaću joj crnu zvezdu

neće da se plaši

smejaće se vuku

pljunuće vepra

leteće sa pticama

pričaće o meni

lepo.

Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.

Bibliografija:

Pas koji je pojo sunce (2001)

Istina ima teranje (2003)

Tri drame (2006)

Crna kašika (2007)

Ptičje oko na tarabi (2009)

Pre nego što sve počne da se vrti (2011)

Pesme(2012)

Drame (2012)

Pesme za žive i mrtve (2014)

Zmajeubice

Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)

Izvedene drame:

Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)

Šine (2002)

Nahod Simeon (2006)

Brod za lutke (2006)

Šuma blista (2008)

Zmajeubice (2014)

Deca radosti (2016)

Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“. Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“

Od istog autora

Iz iste oblasti